Barn i alle aldre er nysgjerrige av natur, og barn har mange spørsmål også når det gjelder mat og hvor maten kommer fra. Våren 2025 fikk vi for første gang vårt eget drivhus, og her kunne vi på alvor ta med oss barna i prosessen med å dyrke frem grønnskaer og urter. I drivhuset fikk vi plass til både tomat, agurk, paprike og ulike urter. Prosessen fra jord til bord er spennende og lærerikt for barn.

Mat og kosthold er også bundet til kultur og tradisjoner. Poteten var en gang i tiden ett viktig bidrag til det norske kostholdet. Derfor var det spennende å få lære om hvordan potetkakene ble laget før i tiden.

Vi forsøker å lage mye av maten vi spiser fra bunnen av, og granskuddgele og kjøttsuppe av elg er godt i sultne mager.

Vi har utarbeidet en egen ukemeny og en meny som viser hvilke varm mat vi varierer med. Fisk og grønnsaker er våre viktigste råvarer. Oversikt over vår meny ligger her: